Wat & Waarom?

Waarom bijbouwen?

Extra opslagruimte voor het materiaal

Twaalf jaar geleden bouwden we een mooi lokaal, op maat van de twee groepen zoals ze toen waren. Er is in tussentijd echter veel veranderd. AKABE Albatros stond toen nog in zijn kinderschoenen, en heeft in tussentijd niet alleen veel nieuwe leden bijgekregen, maar heeft ook kunnen investeren in nieuw speel-, knutsel- en kampmateriaal. Ook de Gidsen hebben niet stilgezeten, en al sinds enkele jaren hebben ze, net als AKABE, een extra container geplaatst om hier hun sjorbalken en tenten in kwijt te kunnen. Deze containers zijn echter maar een tijdelijke oplossing voor een meer prangend probleem: extra opslagruimte voor het materiaal.

Beperkte speelruimte

Daarnaast is ook de beschikbare speelruimte vrij beperkt, zeker bij slecht weer is het niet groot genoeg. De drukte die dan ontstaat veroorzaakt bovendien voor veel AKABE-leden te veel prikkels, en genieten van het spel is dan moeilijk. Daarom is de nood steeds groter geworden om een extra speelruimte te creëren, één die helemaal leeg blijft van stoelen, tafels en kasten. Ook zou het inrichten van een rustig lokaal een meerwaarde geven voor de werkingen. Dit rustig lokaal zou door AKABE ingericht worden als een snoezelruimte, waar de leden kunnen genieten van licht-, geluiden gevoelsprikkels. De Gidsen zouden hier rustige activiteiten in kunnen organiseren, zoals een film- of spelletjesavond tijdens de examens.

Leidingslokaal

Een derde luik van de uitbreiding zou bestaan uit een leidingslokaal. De activiteiten voor de leden zijn natuurlijk de belangrijkste prioriteit, maar om de groepen draaiende te houden, moet de leiding regelmatig bij elkaar komen om voor te bereiden en te vergaderen. In het leidingslokaal zou hier de ruimte voor voorzien worden, net als voor het bewaren van inschrijvingsformulieren, verzekeringspapieren, etc.

Wat bouwen we bij?

Hieronder kan je de plannen van de uitbreiding van onze lokalen zien. Van de huidige lokalen die nu in een “L-vorm” staan, maken we een “U-vorm” waardoor er een binnenkoer zal ontstaan.

De uitbreiding bestaat uit 4 delen:

  • Leidingslokaal
  • Snoezelruimte
  • Polyvalente zaal
  • Materiaalruimte