Kawellen

Takvisie

Bij de Kawellen wordt al meer in kleine groepjes gespeeld, en we geven ze een aanzet tot leren samenwerken en rekening houden met elkaar. In deze tak worden scouteske activiteiten geïntroduceerd, zoals tochten, een groter bosspel, kampen bouwen,…. Fantasie en toneeltjes zijn nog belangrijk, maar minder dan bij de kapoenen. De kawellen zijn speels en ze kunnen al ingewikkeldere spelen aan. Deze leden zijn al meer zelfstandig, hebben minder individuele aandacht nodig en hebben minder nood aan rustmomenten dan de kapoenen.

Leiding

Contact

De Kawellenleiding kan je contacteren op het e-mailadres: leidingkawellen@akabe-albatros.be


Lindsy

Gegroet!

Ik ben Lindsy en ben sinds 2016-17 in het pijpelbos te vinden. Daarvoor liep ik al sinds 2000 op deze aardbol rond.
Naast dat je mij in het pijpelbos kan terugvinden studeer ik orthopedagogie in geel waar ik ook woon, samen met mijn 2 halfzussen, mijn mama, mijn stiefpapa en mijn hondje! Verder hou ik ook nog van gezelschapsspelletjes spelen, van het goed weer genieten en van iets leuk gaan doen met vrienden.

Groetjes
Goedgeluimde chinchilla
 


Dina

Heyhoi,

Ik ben Dina en ik ben geboren op 7 september 2001! Sommigen kennen mij misschien wel als het lieve, grote zusje van Stan. Ik heb ook nog een grote broer. Wij wonen in Aarschot. Dat is een beetje ver, maar dat vind ik niet zo erg. Op school studeer ik voor leerkracht lager onderwijs.

Mijn vrije tijd die ik niet op Akabe spendeer, vul ik met het spelen van toneel. (Mijn broer zegt dat ik theatraal ben.) Voor de rest ben ik eigenlijk best wel saai. Ik sport helemaal niet graag, maar spelen en ravotten op Akabe vind ik wel heel plezant. En het is ook nog eens goed voor mijn conditie. En voor mijn lijn, want ik eet super graag chocomousse.

Ciaokes byekes!

Dina


Jitse

Hoi hoi!


Ik ben Jitse en ik kom uit het prachtige Heist-op-den-Berg. Daar woon ik met mijn mama, papa en twee lieve hondjes:Toby en Laykey, al zou ik liever nog meer hondjes hebben want die zijn toch zo schattig. Ik vind het mega leuk om zotte spelletjes te spelen en daarom ben ik leiding bij de beste akabe van het land en ben ik ook animator bij het beste speelplein van het land ( Speelplein Hest speelt best!).
Momenteel doe ik een zevende jaar voor wiskunde en wetenschappen want ik wilde graag nog wat slimmer worden voor ik verder ga studeren.
Ik ben jarig op 13 november en dat is de allerleukste dag ooit, omdat dan het wereldrecord dominosteentjes is behaald, en omdat ik dan jarig ben natuurlijk.
Mijn favoriete gezelschapsspel is rummikub, behalve als ik tegen mijn papa speel, die is daar veel te goed in. Een ander spelletje dat ik heel leuk vind is dikke bertha maar als je mij super blij wilt maken dan laat je mij gewoon wat knuffelen met hondjes.


Ik hoop dat ik nog vele akabeestige jaren leiding kan zijn!
Veel liefs
Jitse