Jong Givers

Takvisie

De Jong-Givers zijn een hechtere groep, waarbij er gestreefd wordt om met heel de groep samen te spelen en waarbij de leden ook meer en meer rekening houden met elkaar.  De spelletjes zijn gelijkaardig aan die van de kawellen, maar met een iets hogere moeilijkheidsgraad. Er kan al eens een grotere activiteit bijzitten zoals een stadsspel of een tweedaagse. Er worden al wat ruwere spelletjes gespeeld, en het is minder belangrijk om bij elk spel een doel te hebben.  Ook het scouteske komt nog meer aan bod! Hier worden totems gegeven, de jogi’s gaan op tocht en de eerste sjorvergaderingen komen aan bod. Toneel en fantasie komt wat meer op de achtergrond maar blijft nog wel leuk om te doen. Het grootste verschil met de kawellen is dat ze een andere leefwereld hebben en op bepaalde vlakken zelfstandiger zijn.

Leiding

Contact

De jonggiverleiding kan je contacteren op het e-mailadres: leidingjonggivers@akabe-albatros.be


Cath(alina)

Hoi allemaal!

Ik ben Cathalina maar iedereen noemt mij gewoon Cath. Behalve in het Pijpelbos want daar sta ik bekend als aap, oeh oeh oeh! Ik ben geboren in het jaar waarin het leukste meezingliedje “Het is een nacht” op 1 stond in de hitlijsten, namelijk 1995. Ik woon in Hallaar dorp samen met mijn familie, mijn katten Jules en Monique en mijn hond Fien maar op zaterdag vind ik het super fijn om Hallaar eventjes in te ruilen voor Pijpelheide.

Naast al dat spelen in het Pijpelbos hou ik me vooral graag bezig met zwemmen, lezen, koken en op uitstapjes gaan in België of in een ander leuk land.

Veel meer valt er over mij niet te zeggen, dus ik hoop jullie snel te zien op een van onze knotsgekke zaterdagen samen!

Speelse groetjes,

Cath(alina)


Jeroen

Hoi hoi

Mijn naam is Jeroen en op 13 augustus 1996 kwam ik op deze wereld! Ik woon in het verre Rumst, maar in de week vind je me in Leuven op kot waar ik een Educatieve Master in de gedragswetenschappen studeer (moeilijke verwoording voor “studeren om leerkracht te worden”).

Al van mijn zes jaar maak ik deel uit van Akabe. 12 jaar lang ben ik lid geweest en toen ik 18 jaar werd, vond de toenmalige leiding het tijd om “klein Jerommeke” leiding te maken. Vijf jaar later fladder ik nog altijd rond in het Pijpelbos.

In mijn vrije tijd geniet ik er van om een goeie film op te zetten. Zo lang het maar geen horror is, want dan doe ik mijn broek! Ik luister ook graag naar muziek die ouder is dan mij. Regelmatig ga ik poolen met mijn maten en ELKE VERDOMDE KEER VERLIES IK.  

Dat is allemaal tof enzo, maar nergens is het zo plezant als in het pijpelbos!

Groetjes

Ondeugende kaketoe