Financiën

Alle info over betalingen vind je terug op deze pagina: Hoeveel moet ik betalen? Op welk rekeningnummer? Enzovoort.

Onderaan vind je tevens informatie over Scouting op Maat, een initiatief van Scouts en Gidsen Vlaanderen voor iedereen bij wie de kostprijs een drempel vormt om deel te kunnen nemen aan het spel van scouting.


Lidgeld 

Lid zijn van onze groep is niet gratis. Wij vragen €50 lidgeld. Een groot deel (€33,60 ) storten wij door aan Scouts en Gidsen Vlaanderen om de verzekering in orde te brengen. De overige centjes (€16,40) gebruiken wij om vieruurtjes, spelmateriaal of andere extraatjes mee te betalen.

Ben je een nieuw lid en start je na maart van het scoutsjaar met Akabe, dan betaal je €25.

 • Gelieve dus zo snel mogelijk €50 (€25) te storten op onze Akabe-rekening.
 • Rekeningnummer: BE60 7512 0317 9270
 • Mededeling: Lidgeld 19-20 + Voornaam en Naam lid 

Weekend

Ga jij mee op weekend met ons?  Super! De kostprijs van het weekend bedraagt €25,00. Hierin is alles inbegrepen: weekendgebouw, eten, drinken, vieruurtjes, verzekeringen en natuurlijk veel plezier! Graag ontvangen we deze centjes nog voor het weekend, maar uiterlijk op 1 maart.

 • Gelieve dus €25 te storten op onze Akabe-rekening.
 • Rekeningnummer: BE60 7512 0317 9270
 • Mededeling: Weekend 19-20 + Voornaam en Naam lid 

Kamp

Voor het kamp vragen wij €80. Hierin is alles inbegrepen: kampplaats, eten, drinken, vieruurtjes, daguitstap, materiaal, verzekeringen, vervoer en vooral veel plezier! Graag ontvangen we deze centjes nog voor het kamp, maar uiterlijk op 31 juli.

 • Gelieve dus €80 te storten op onze Akabe-rekening.
 • Rekeningnummer: BE60 7512 0317 9270
 • Mededeling: Kamp 19-20 + Voornaam en Naam lid 

Daguitstap

​De prijs van de daguitstap varieert jaarlijks en is afhankelijk van waar we naar toe gaan. In de prijs zit zowel inkom als vervoer inbegrepen. De exacte prijs is op dit moment nog onbekend. 

 • Gelieve dus €... te storten op onze Akabe-rekening.
 • Rekeningnummer: BE60 7512 0317 9270
 • Mededeling: Daguitstap 19-20 + Voornaam en Naam lid

Kan het voor Minder?

Scouting op maat, voor velen onder jullie zal het een ongekend begrip zijn. Vandaar dit woordje uitleg…

Via Scouting op Maat ondersteunt Scouts en Gidsen Vlaanderen iedereen voor wie de kostprijs een drempel vormt om deel te kunnen nemen aan het spel van scouting.

Om lid te zijn van Scouts en Gidsen Vlaanderen betalen wij als groep € 32.00 lidgeld per lid. Dit bedrag zorgt ervoor dat je
verzekerd bent, dat onze groep administratief en juridisch ondersteund wordt,… en zo kunnen we nog wel enkele zaken vermelden.

Door Scouting op Maat kan je beroep doen op het verminderd lidgeld. Wie het financieel moeilijk heeft kan zo de helft van het lidgeld besparen.

Hoe? Door er gewoon iemand van de groepsleiding (Loena, Jeroen of Dina) over aan te spreken. Geen sociaal of financieel onderzoek, we zijn de belastingen niet, enkel een vlotte babbel waaruit wij kunnen afleiden dat een toewijzing van het verminderde lidgeld nuttig besteed is. Zij beslissen dan zonder tussenkomst van derden over het al dan niet toekennen van het verminderde lidgeld.

Naast het lidgeld komen er natuurlijk nog kosten kijken bij een scoutsjaar (kamp, weekend, daguitstap). Ook hier kan Scouting op Maat voor een deel tussenkomen. Binnen scouting werd namelijk een solidariteitsfonds opgericht, ook wel “Fonds op Maat” genoemd. Dit fonds moet er voor zorgen dat scouting toegankelijk is en blijft voor alle jongeren, ook voor diegene met een mindere financiële draagkracht. Scouts en Gidsen Vlaanderen komt dan voor maximum een derde van de totale prijs tussen, de groepskas komt voor nog een derde tussen en jij betaalt slechts het laatste derde van de totale prijs.

Hoe? Weeral door er gewoon iemand van de groepsleiding (Loena, Jeroen of Dina) over aan te spreken. Zij kunnen dan een aanvraagformulier invullen en mailen naar Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Samengevat: Samen vinden we steeds een oplossing.

Verder kan je bij de groepsleiding ook terecht voor betalingsbewijzen (inschrijvingsgeld, kamp en weekend) en voor deelname bewijzen (kamp en weekend).

Laatste weetje, inwoners van de gemeente Heist-Op-Den-Berg kunnen ook gebruik maken van de vrijetijdskaart.

Scouts groetjes,      

De groepsleiding